آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

در این مقاله قصد دارم در مورد این مطلب که اختلاف دیدگاه انسان ها از کجا نشأت می گیرد و آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب چیست؟ مطالبی را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم.

البته قبل از اینکه بخواهم به معرفی آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب بپردازم، لازم است با چند مفهوم که در شناسایی بهتر آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب به ما کمک می کند، آشنا شویم.

[divide icon=”circle” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ width=”medium”]

نقش نیاز در دنیای مطلوب

 

قطعاً همه ما که انسان هستیم و زندگی می کنیم، نیازهایی داریم که در طول زندگی درصدد برطرف کردن آنها هستیم. دانشمندان تمام نیازهای انسان را در ۵ طبقه تقسیم بندی کرده اند:

  1. نیاز به بقاء

  2. نیاز به عشق و احساس

  3. نیاز به قدرت و احساس ارزشمندی

  4. نیاز به آزادی و خودمختاری

  5. نیاز به تفریح

 

نیازهای اصلی انسان

نیاز به بقاء: این نیاز شامل غذا، پوشاک، مسکن، هوا، امنیت، گرما، سلامت جسمانی و میل و کشش هورمونی به انجام عمل جنسی است. برای آنکه زنده بمانیم، تولید مثل کنیم و نسلمان دوام و بقا داشته باشد.

نیاز به عشق و احساس: این نیاز دربردارنده روابط خانوادگی، دوستی و رفاقت، روابط شغلی و روابط با آشنایان و اطرافیان است و به ما احساس پیوند و تعلق و تنها و بی کس نبودن می بخشد.

نیاز به قدرت و احساس ارزشمندی: این نیاز برای احساس توانمندی، ارزشمندی، کارآمدی و پیشرفت است. منظور از نیاز به قدرت در اینجا «قابلیت و توانایی» داشتن است.

نیاز به آزادی و خودمختاری: به معنای نیاز به استقلال و خودمختاری است: امکان و توانایی انتخاب کردن، بیان آزادانه خود، داشتن حریم شخصی، جابجا شدن و حرکت کردن در محیط زندگی و احساس عدم محدودیت و اجبار در تعیین انتخاب ها و اراده آزاد.

نیاز به تفریح: گرایش به لذت بردن از کار، شوخ طبعی حتی درباره مسائل جدی، سرگرمی خاص خود را داشتن، علاقمند بودن یا هیجان زده شدن در خصوص پروژه های کاری یا اوقات فراغت و تعطیلات از نیاز به تفریح نشأت می گیرد.

[divide icon=”circle” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ width=”medium”]

نقش خواسته ها در دنیای مطلوب

 

ما برای اینکه نیازهای خود را برطرف کنیم، ناگزیر هستیم که با جهان پیرامون خود در تعامل باشیم. این تعامل شامل: تعامل ما با خانواده، اجتماع و فرهنگی است که در آن زندگی می کنیم.

اما هرکسی برای ارضای نیازهای خود، راه و روش منحصر به فرد خودش را دارد و می تواند با دیگری متفاوت باشد. حتی دوقلوهایی که همزمان با یکدیگر بدنیا می آیند، هر کدام شان برای نیازهای خود راه و روش خاص خودشان را دارند که ما این راه و روش را خواسته می نامیم.

مثلاً:

نیاز به بقاء: یکی از نیازهای ما برای بقاء، غذا خوردن می باشد که ممکن است خواسته فردی برای برطرف کردن این نیاز، غذاهای سنتی  باشد ولی خواسته فردی دیگر خوردن غذاهای فست فودی باشد. همانطور که ملاحظه می کنید، نیاز هر دو مشترک است اما خواسته یا همان راه و روش برطرف کردن این نیاز برای هر کسی می تواند متفاوت باشد.

نیاز تفریح و لذت: حتماً در بین شما و دوستان تان یا بین شما و خانواده در برطرف کردن این نیاز تفاوت هایی مشاهده کرده اید. ممکن است شما برای تفریح دوست داشته باشید که به کوه و دشت بروید اما دوست تان یا خانواده تان، سفر زیارتی را بپسندند یا آنها تمایل بیشتری برای رفتن به دریا داشته باشند.

باز هم نیازها مشترک است، اما خواسته ما یا همان نحوه برطرف کردن آن نیاز متفاوت است.

[divide icon=”circle” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ width=”medium”]

آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

راه و روش یا اصطلاحاً خواسته های ما توسط ذهن ما انتخاب می شوند:

ما در ذهن خود به مرور زمان و در اثر تعامل با جهان پیرامون خود کلکسیونی از تصاویری را که به ما کمک می کنند تا هر یک از نیازهایمان را ارضا کنیم، تشکیل می دهیم. این کلکسیون را ویلیام گلسر (روانشناس و نظریه پرداز تئوری انتخاب)، آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب می نامد.

دنیای مطلوب شامل موارد زیر می باشد:

  • افراد: پدر، مادر، همسر، خواهر، برادر، فرزند، شخصیت های علمی، تاریخی، فرهنگی و سیاسی و…
  • اشیا: هر چیزی که یادآور حس خوبی برای افراد می شود، از حلقه ازدواج گرفته تا گلدان شکسته خاکی که از دوست یا فرد خاصی به یادگاری گرفته ایم.
  • ارزش ها و باورها: باورهای مذهبی، باورهای سیاسی و…

 

آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

ما فکر می کنیم در صورت دستیابی به دنیای مطلوب مان، نیاز ما ارضا می شود و احساس بهتری خواهیم داشت.

هر کسی دنیای مطلوب خاص خودش را دارد و اگر ما بتوانیم دنیای مطلوب دیگران را بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم، قطعاً فردی دوست داشتنی خواهیم بود و کمتر دچار سوءتفاهم با دیگران می شویم.

مثلاً: اگر یکی از دوستان ما، علاقه فراوانی به شخصیت مولانا دارد، قطعاً جناب مولانا جزء دنیای مطلوب اوست و اگر کسی شروع کند به انتقاد از شخصیت مولانا، نه تنها خود را به دوستش نزدیک نکرده، بلکه هر بار که این اقدام را انجام دهد، خود را از دوستش دورتر می کند و با تکرار چنین وضعی، خود را از دنیای مطلوب دوستش خارج می کند.

یا اگر دوست ما طرفدار یکی از تیم های ایرانی، یا استقلال یا پرسپولیس باشد و ما شروع کنیم به تخریب تیم مورد علاقه دوست مان، اگر در دنیای مطلوب او قرار داشته باشیم، فقط خودمان را از دنیای مطلوب بودن او دور می کنیم.

نکته: من ورزش فوتبال را دنبال نمی کنم و برایم هیچ تیمی خصوصاً استقلال و پرسپولیس فرقی نمی کند.

دنیای مطلوب هرکسی مثل خواسته ها منحصر به فرد است حتی دوقلوهای یکسان.

عواملی که در انتخاب تصاویر آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب ما مؤثر است، عبارت است از:

  • جامعه ای که در آن به دنیا آمده ایم

  • اخلاقیات و آرایش اجتماعی و اقتصادی این جامعه

  • باورهای مذهبی

  • فرهنگ

  • خانواده

 

[box type=”custom” color=”#000000″ bg=”#77f700″ radius=”10″ border=”#169300″]

نکته مهم: این عوامل فقط مؤثر هستند ولی تعیین کننده نهایی خود فرد است.

[/box]

 

آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

اگر می خواهیم در تعامل با دیگران از ارتباطات حرفه ای برخوردار باشیم، لازم است که به آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب طرف مقابل مان احترام بگذاریم یعنی به پدر و مادر، شخصیت های مورد علاقه، عقاید و افکار طرف مقابل مان احترام بگذاریم.

در این صورت است که زندگی برای ما زیبا خواهد و زندگی را به کام دیگران نیز تلخ نخواهیم کرد.

البته این به این معنی نیست که هر کسی، هر چیزی یا هر کسی رو قبول داشت؛ ما نیز قبول داشته باشیم. خیر! ما به افراد، اعتقادات و علاقمندی ها یا اصطلاحاً آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب دیگران فقط احترام می گذاریم تا جایی که اسباب مزاحمت برای ما نباشد!

من اگر در دنیای مطلوب خود، دوست داشته باشم که محیط کارم شلوغ باشد و با این دنیای مطلوب، برای دیگران زحمت ایجاد کنم، این قابل احترام گذاشتن نیست! بله، درست است که من این محیط رو دوست دارم، اما می تونم اتاق شخصی خودم را به آن شکل داشته باشم نه جایی که باعث مزاحمت دیگران شود…

[divide icon=”circle” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ width=”medium”]

در مقاله بعدی به موضوع ادراک می پردازم و اینکه هر کسی چگونه دنیا را ادراک می کند و ما چگونه می توانیم با ادراک دیگران، تعامل سازنده ای با آنها داشته باشیم.

آلبوم تصاویر ذهنی یا دنیای مطلوب

درصد خوانش متن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت و ورود
شماره موبایل خود را وارد نمایید.
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد